Eventor - Allt du behöver veta för att komma igång

Anslut till Eventor

Gå till System/Inställningar och fliken Klient och förening, säkerställ att ert Organisationsnummer finns inlagt.

Gå till fliken Övrigt.

Scrolla ner till fältet Eventor API och klicka på Anslut. En dialogruta öppnas, ange er API-nyckel och klicka åter på anslut.

Vid inmatning av giltig API-nyckel visas namn på er förening samt en maskad version av nyckeln.

Ladda om sidan så visas en ny knapp på menyn högst upp, Eventor.

Nu visas alla tillgängliga tävlingar, ni kan importera tävlingar upp till 3 månader framåt i tiden.

Om en rad är grönmarkerad betyder det att den redan är importerad och kommer att uppdateras om några ändringar sker.

Markera de tävlingar ni vill lägga till och klicka på Importera högst upp på sidan. En grön bock indikerar lyckat resultat.

Att publicera tävlingskalendern

Gå till Hemsida/Sidor. Lägg till en ny sida genom att klicka på Lägg till i höger hörn.

Ge din sida ett namn och i rutan Sidattribut, välj Tävlingar i rutan Infoga sida.

Nu visas dina valda tävlingar i tävlingskalendern:

Klicka på en tävling för att se dess detaljer.

Koppla ihop KanslietOnline-konto med Eventor-konto

På sidan Mitt konto finns en knapp för att aktivera automatiskt inloggning till Eventor. Klicka på Anslut till Eventor. Ange ditt lösenord hos IdrottOnline eller Eventor och klicka på anslut.

Vid lyckat resultat laddar sidan om och du kan nu klicka på "Logga in hos Eventor" för att komma till Eventor som inloggad.

OBS! Om personen precis skapat konto, tänk på att det kan ta upp till 12h innan personen skapas hos Eventor. Förutsätter också att ni redan har integration mot IdrottOnline aktiverad och igångsatt. Se separat artikel för mer information: Export till IdrottOnline (kanslietonline.se)